Select Page

Contact

info@viestisinulle.com

Tuonpuoleinen – kuoleman jälkeinen elämä 

Kysymys: Kuinka voit todistaa tuonpuoleisen olemassaolon, eli kuoleman jälkeisen elämän?

Vastaus:

1. Eikö usko tuonpuoleiseen elämään perustukaan sokeaan uskoon?

Monet kummastelevat sitä, kuinka henkilö, joka kykenee loogiseen ajatteluun ja tieteelliseen ymmärrykseen, voi uskoa kuoleman jälkeiseen elämään. Ihmiset olettavat, että tällainen perustuu sokeaan uskoon.

Islamissa usko tuonpuoleiseen kuitenkin perustuu logiikkaan.

2. Uskominen tuonpuoleiseen perustuu logiikkaan

Koraanissa on tieteellisiä faktoja sisältäviä jakeita yli tuhat kappaletta. Monet Koraanissa mainitut faktat on saatu selville vasta viimeisten vuosikymmenien aikana. Tiede ei ole tarpeeksi edistynyttä vielä vahvistaakseen jok’ikistä Koraanin esitystä.

80 % kaikista Koraanissa mainituista asioista on todistettu 100 % oikeiksi. Tiede ei ota kantaa jäljellä oleviin 20 %:iin, sillä tiede ei ole tarpeeksi edistynyttä todistaakseen puolesta tai vastaan. Tällä rajallisella tiedolla mitä meillä on, emme voi sanoa varmuudella, että edes yksi jae näistä 20 %:sta on perätön. Mutta kun 80 % Koraanista on jo todistettu oikeaksi, eikä loppua ole todistettu perättömäksi, niin loogisesti ottaen nämä loputkin esitykset olisivat todistettavissa oikeiksi. Tuonpuoleinen elämä mainitaan Koraanissa ja se löytyy siitä 20 % osuudesta, joka logiikan mukaisesti olisi sekin todistettavissa faktatiedoksi.

3. Rauha ja ihmisarvo on hyödytöntä ilman tuonpuoleista

Onko ryövääminen hyvä vai paha teko? Normaali ja tasapainoinen henkilö vastaisi jälkimmäisen. Kuinka henkilö, joka ei usko kuoleman jälkeiseen elämään, voisi onnistua vakuuttamaan rikollisen siitä, että ryövääminen on paha teko?

Oletetaan, että minä olen maailman vaarallisin rikollinen. Samaan aikaan olen kuitenkin viisas ja loogisesti ajatteleva henkilö. Minä väittäisin, että ryöväys on hyvä asia, koska se auttaa minua tulemaan rikkaaksi ja elämään ylellistä elämää. Eli ryöväys on hyvä asia minulle. Jos joku esittäisi minulle yhdenkin loogisen argumentin siitä, miksi ryövääminen on huonoa minulle, lopettaisin välittömästi. Ihmiset usein esittävät seuraavia argumentteja:

a. Ryövätty henkilö tulee kohtamaan vaikeuksia

Osa väittää, että ryöstetyksi tullut henkilö tulee kohtaamaan vaikeuksia. Se on aivan totta, mutta ryöstäjä edelleen hyötyy ryöstämästään saaliista.

b. Sinä voit itse tulla ryöstetyksi

Osa voi uhata, että ryöstäjä voi itsekin tulla ryöstetyksi. Ryöstäjä ajattelee, ettei häntä voi kukaan ryöstää koska hän on kovanluokan rikollinen ja omaa henkivartijoita. Hän ajattelee voivansa ryöstää kenet tahansa, mutta häntä itseään ei kukaan voi ryöstää. Ryövääminen voi olla riskiammatti tavalliselle tallaajalle, muttei hänelle.

c. Saatat jäädä poliisin pidättämäksi

Jotkut voivat argumentikseen sanoa, että ryöväämisessä on poliisille kiinnijäämisen riski. Mutta kyseinen rikollinen väittää, ettei hän voi tulla pidätetyksi, koska hänellä on poliisit palkkalistoillaan. Hän ei kiistä sitä, etteikö tavallinen rikollinen voisi joutua pidätetyksi, ja etteikö se olisi huono asia rikolliselle, muttei hänen kaltaisensa vaikutusvaltainen rikollinen voi jäädä kiinni.

Hän pyytää yhdenkin loogisen syyn lopettaa rikokset.

d. Helppo raha

Rikollinen tietää itsekin, että rikollisuus on helppoa rahaa, ja se onkin yksi pääsyistä rikolliselle toiminnalle. Jos loogisesti ajattelevalla henkilöllä on valinnanvaraa valitakseen helpon rahan ja vaikeasti ansaitun rahan väliltä, valitsisi hän helpon rahan.

e. Rikollisuus on ihmiskuntaa vastaan

Toiset sanoisivat, että rikollisuus on ihmiskuntaa vastaan ja että hänen tulisi välittää toisista kanssaihmisistä. Rikollinen voisi kysyä: ”Mitä on inhimillisyys? Kuka sen on lisännyt lakiin ja miksi minun pitäisi siitä välittää?” Laki saattaa olla hyvä herkkätunteisille ihmisille, mutta minä olen loogisesti ajatteleva rikollinen, enkä koe hyötyväni huomaavaisuudesta toisia kohtaan.

f. Itsekäs teko

Jotkut sanovat, että ryöstäminen on itsekäs teko. Se on aivan totta, mutta rikollinen ajattelee: ”Miksi en olisi itsekäs? Sehän edesauttaa minua nauttimaan elämästäni”.

4. Ryöstämiselle ei ole loogista selitystä

Kaikki argumentit, jotka yrittävät osoittaa sen, että ryöstäminen on paha teko, ovat turhia. Kyseiset argumentit saattavat tyydyttää tavallista tallaajaa, mutta ei vaikutusvaltaista rikollista. Yksikään argumenteista ei nojaudu logiikkaan tai minkäänlaiseen järkeilyyn. Ei mikään ihme, että maailmassa on rikollisia mielin määrin.

5. Muslimi voi vakuuttaa vaikutusvaltaisen rikollisen

Vaihdetaan puolia. Oletetaan, että sinä olet se vaikutusvaltaisin rikollinen, jolla on poliisit palkkalistoillasi. Sinulla on armeijan verran huligaaneja pitämässä puoliasi. Minä olen muslimi, joka yrittää vakuuttaa sinulle, että ryöstely, raiskaus, pettäminen yms. ovat pahoja tekoja.

Vaikka minä esittäisin kaikki samat edellä mainitut argumentit, rikollinen silti vastaisi takaisin samoin kuin edellisissä kappaleissa.

Myönnän sen, että rikollinen ajattelee loogisesti ja kaikki hänen omat argumenttinsa pitävät paikkansa vain silloin, kun hän on se mahtavin rikollinen.

6. Ihminen tahtoo oikeutta

Jokainen ihminen tahtoo oikeutta. Vaikkei hän haluaisikaan sitä muille, hän silti haluaa oikeutta itselleen. Jotkut epäoikeudenmukaisuutta kokevat ihmiset heijastavat sen aiheuttamaa kärsimystä muihin. Samat ihmiset kuitenkin vastustaisivat, mikäli epäoikeudenmukaisuus kohdistuisi heihin itseensä. Rikollisista tulee tunteettomia muiden kärsimyksiä kohtaan, koska he eivät välitä muista kuin itsestään ja vallasta. He kokevat vallan estävän muita olemasta heitä kohtaan epäoikeudenmukaisia.

7. Jumala on kaikkein vaikutusvaltaisin ja oikeudenmukaisin

Muslimina minä vakuuttaisin rikollisen Kaikkivaltiaan Jumalan olemassaolosta. Tämä Jumala on sinua vaikutusvaltaisempi ja on oikeudenmukainen.

”Totisesti Jumala ei tee kenellekään vääryyttä atominpainonkaan  verran” (Koraani 4:40)

8. Miksi Jumala ei rankaise minua?

Loogiseen ajatteluun kykenevä rikollinen hyväksyy Jumalan olemassaolon kun hänelle on esitetty Koraanin tieteelliset faktat. Hän saattaa väitellä siitä, että miksi niin vaikutusvaltainen ja oikeudenmukainen Jumala ei rankaise häntä.

9. Vääryyttä tekeviä ihmisiä on rangaistava

Jokainen vääryyttä kärsinyt henkilö tahtoo vääryyden aiheuttajan vastaavan seurauksista. Jokainen normaali henkilö tahtoo rikolliselle rangaistuksen hänen oppiakseen virheistään. Vaikka monet rikolliset tuomitaan, monet kuitenkin pääsevät kuin koira veräjästä ja elävät rattoisaa ja ylellistä elämää. Jos vaikutusvaltainen henkilö kokisi vääryyttä vielä vaikutusvaltaisemman henkilön toimesta, kyllä hänkin vaatisi syylliselle rangaistusta.

10. Elämä on testi tuonpuoleista varten

Elämä on pelkkä testi kohti tuonpuoleisesta elämää.

”Hän, joka loi elämän ja kuoleman koetellakseen, kuka teistä osoittautuu parhaaksi teoissa. Hän on Mahtava, Laupias”. (Koraani 67:2)

11. Oikeus tapahtuu tuomiopäivänä

”Jokainen sielu on maistava kuoleman, ja teille maksetaan ylösnousemuksen päivänä oikea palkkanne. Mutta se,  joka välttää tulen saa astua paratiisiin. Maailman elämä on vain pettävää tavaraa”. (Koraani 3:185)

Vihoviimeinen oikeus tapahtuu tuomiopäivänä. Kuolemansa jälkeen ihminen ylösnousee tuomionpäivänä yhdessä koko ihmiskunnan kanssa. On hyvin mahdollista, että ihminen suorittaa osan rangaistuksistaan jo tässä maailmassa. Lopullinen palkinto tai rangaistus langetetaan ainoastaan tuomiopäivänä. Kaikkivaltias Jumala ei välttämättä rankaise rikollista tässä maailmassa, mutta aivan varmasti häntä pidetään tilivelvollisena tuomiopäivänä ja häntä tullaan rankaisemaan tuonpuoleisessa, eli elämässä kuoleman jälkeen.

12. Millaisen rangaistuksen ihmiskunnan laki antaa Hitlerin kaltaiselle?

Hallintokautenaan Hitler poltti elävältä kuusi miljoonaa Juutalaista. Vaikka poliisi olisikin päässyt pidättämään hänet, millaisen rangaistuksen laki olisi voinut hänelle suoda, jotta oikeus olisi tapahtunut? Parhaimmillaan he olisivat voineet heittää hänet kaasukammioon. Mutta sehän olisi ollut rangaistus ainoastaan yhden Juutalaisen tappamisesta. Entäs loput miljoonat Juutalaiset?

13. Jumala pystyy polttamaan Hitlerin yli kuusi miljoonaa kertaa helvetin tulessa

”Ne, jotka hylkivät Meidän ilmoitustamme, poltamme Me totisesti tulessa. Niin usein kuin heidän ihonsa kärventyy, annamme sen sijalle uuden, jotta he maistaisivat tuskaa, Jumala on totisesti mahtava ja viisas”. (Koraani 4:56)

14. Ei ole olemassa hyvää tai pahaa ilman tuonpuoleista

Rikollista on mahdotonta saada välittämään ihmisarvosta sekä hyvästä ja pahasta, mikäli hän ei usko tuonpuoleiseen ja rangaistukseen.

Copyright © 2019 Viesti Sinulle | Powered by NPW