Select Page

Contact

info@viestisinulle.com

Alkoholin kuluttamisen kielto

Kysymys: Miksi alkoholin kulutus on kiellettyä Islamissa?

Vastaus:

Alkoholi on ollut yhteiskunnan vitsaus aikojen alusta lähtien. Se edelleen tappaa lukemattomia ihmishenkiä ja aiheuttaa kärsimystä miljoonille ihmisille ympäri maailmaa. Alkoholi on monien yhteiskunnan ongelmien alku ja juuri. Alkoholin tuhoisat vaikutukset kohdistuvat muun muassa rikollisuuden kasvuun, mielenterveysongelmiin ja miljooniin rikkoutuneisiin koteihin.

1. Alkoholin kielto Koraanissa

Koraani kieltää alkoholin kulutuksen luvussa 5:90: “Te, jotka uskotte! Päihdyttävät juomat ja uhkapelit ja (uhripalvelus) pystytettyjen kivien edessä sekä nuolilla arpominen ovat pelkkää riettautta, paholaisen aikaansaamaa. Karttakaa kaikkea tätä, jotta olisitte onnelliset”. (Koraani 5:90)

2. Alkoholin kielto Raamatussa

Raamattu kieltää alkoholin kulutuksen seuraavissa luvuissa.

”Viini on pilkkaaja, väkijuoma remunpitäjä; eikä ole viisas kenkään, joka siitä hoipertelee”. (Sananlaskut 20:1)

”Älkää juopuko viinistä, sillä siitä tule irstas meno…” (Efesolaisille 5:18)

3. Alkoholi vaikuttaa keskushermoston välittäjäaineisiin

Ihmisellä on keskushermosto, johon kuuluu aivot ja selkäydin. Aivoissa mm. isot aivot hoitavat aistimiseen, havaitsemiseen, ajatteluun ja liikkeiden hallitsemiseen liittyviä tehtäviä. Keskushermoston toiminta välittäjäaineineen estää mm. henkilöä käyttäytymästä epätavallisesti, kuten esimerkiksi luonnollista on olla käyttämättä rumaa kieltä vanhempiaan kohtaan. Tai toisena esimerkkinä vessahädän tullessa, henkilön keskushermoston toiminta estää häntä tekemästä tarpeensa julkisella paikalla.

Alkoholi vaikuttaa moniin keskushermoston välittäjäaineisiin eli kemiallisiin yhdisteisiin, joita hermosolut käyttävät viestinnässään. Ja tästä samaisesta syystä juopunut henkilö usein nähdään käyttäytymästä tavalla, joka ei ole hänelle itselleen luonteenomaista, kuten herjaava kielenkäyttö. Juopuneet saattavat jopa laskea alleen ja kävellä hoipertaen eivätkä ylipäätään osaa käyttäytyä asianmukaisesti.

4. Aviorikoksia, raiskauksia ja insestiä tapahtuu eniten alkoholin vaikutuksen alaisena

Yhdysvalloissa toimivan tutkimuslaitoksen, National Crime Victimization Survey Bureau of Justice, mukaan vuoden 1996 aikana tapahtui päivittäin noin 2 713 raiskaustapausta. Tilastojen mukaan raiskaajista suurin osa oli päihteiden vaikutuksen alaisena rikoksen tehdessään. Samoin muissa hyväksikäyttötapauksissa.

Tilastojen mukaan Amerikkalaisista 8 % on sekaantunut insestiin. Ja näistä lähes kaikissa tapauksissa joko toinen tai molemmat osapuolet olivat alkoholin vaikutuksen alaisena insestiä harjoitettaessa.

Yksi suurimmista osasyistä aidsin leviämiselle on alkoholin kulutus.

5. Jokainen alkoholisti on ollut aikanaan ns. seurajuoja

Moni puolustelee juontiaan väittämällä olevansa niin kutsuttu seurajuoja. He väittävät pystyvänsä juomaan yhden tai muutaman lasillisen ilman, että menettävät itsehillintänsä, eivätkä he omien sanojensa mukaan koskaan juo itseään humalatilaan. Tutkimusten mukaan kuitenkin jokaisella alkoholistilla on historia seurajuojana. Yksikään alkoholisti ei ryhdy tietoisesti alkoholistiksi tai juopottelijaksi. Eikä yksikään seurajuoja voi sanoa juoneensa useita vuosia ilman, että olisi humaltunut kertaakaan.

6. Tehtyä ei tekemättömäksi saa

Oletetaan, että seurajuoja menettäisi itsehillintänsä ja humalatilassaan hän raiskaisi jonkun tai tulisi itse hyväksikäytetyksi. Vaikka tapahtunutta myöhemmin kaduttaisiin, henkilö tuntisi syyllisyyttä loppuelämänsä. Niin uhri kuin vastuussa oleva henkilö molemmat vahingoittuisivat tästä peruuttamattomasta tapauksesta.

7. Alkoholi on kiellettyä perimätiedoissa (Profeetta Muhammadin sanonnat ja käytännöt)

Islamin profeetta Muhammad sanoi:

“Alkoholi on kaiken pahuuden alku ja juuri ja se on kaikkein häpeällisin pahuus”. (Sunan Ibn-I-Majah osa 3, Päihteet, luku 30 Hadith No. 3371)

“Kaikki, mikä isossa määrässä päihdyttää, on kiellettyä myös pienessä määrässä”. (Sunan Ibn-I-Majah osa 3, Päihteet, luku 30 Hadith No. 3392)

“Kirotut eivät ole ainoastaan ne, jotka juovat alkoholia vaan Jumala kiroaa myös ne, jotka ovat suoraan tai epäsuoraan tekemisissä sen kanssa”. (Sunan Ibn-I-Majah osa 3, Päihteet, luku 30 Hadith No. 3380)

Perimätiedon mukaan Profeetta Muhammad on sanonut:

”Alkoholin vuoksi Jumalan kirous lankeaa seuraavissa eri tapauksissa: Kirottu on hän, joka valmistaa alkoholia, hän, jota varten alkoholi on valmistettu, hän, joka juo, hän, joka kuljettaa sitä, hän, jota varten alkoholi on kuljetettu, hän, joka alkoholia tarjoilee ja myy, hän, joka hyötyy siitä taloudellisesti, hän, joka alkoholia ostaa ja hän, joka sitä ostaa jollekin toiselle”. (Abu Dawud)

8. Alkoholin aiheuttamat sairaudet

Päihteiden, kuten alkoholin kuluttamisen kiellolle löytyy useampi tutkittu syy. Alkoholin kulutuksella on suurin osuus koko maailman kuolemantapauksista. Miljoonat ihmiset kuolevat vuosittain alkoholin kulutuksen johdosta. Alta löytyy listattuna eräitä sairauksia, joita alkoholin kulutus aiheuttaa ihmisille:

1. Maksakirroosi on tunnetuin alkoholin käytöstä aiheutuva sairaus

2. Yleisiä ovat myös ruokatorven syöpä, kaula-, maksa-, suolistosyövät jne.

3. Ruokatorven tulehdus, mahalaukkutulehdus, haimatulehdus ja hepatiitti liitetään myös alkoholin aiheuttamiin sairauksiin

4. Kardiomyopatia, kohonnut verenpaine, valtimon kovettumatauti, angiina ja sydänkohtaukset on myös linkitetty runsaaseen alkoholin käyttöön

5. Aivohalvaukset sekä erityyppiset halvaukset on yhdistetty runsaaseen alkoholin käyttöön

6. Alkoholin käyttö aiheuttaa neuropaattisia kipuja, kortikaalista surkastuneisuutta ja pikkuaivojen surkastuneisuutta

7. Runsas alkoholin käyttö aiheuttaa tiamiinin, eli B1-vitamiin puutosta, joka puolestaan voi aiheuttaa Korsakoffin oireyhtymää ja muistisairauksia, vaikuttaen sekä lähimuistiin että kaukomuistiin sekä aiheuttaen erityyppisiä halvauksia.

8. Beriberi, joka on tiamiinin puutoksesta johtuva hermostosairaus, sekä muut puutostilat ovat yleisiä alkoholismista kärsivien keskuudessa. Myös pellagra, joka on niasiinin liian vähäisestä saannista johtuva puutostauti, johtuu alkoholismista.

9. Delirium tremens, tunnetaan myös juoppohulluutena, on pitkäaikaisen ja runsaan, satunnaisesti myös lyhytaikaisen alkoholin käytön äkillisestä lopettamisesta johtuva psykofyysinen sairaustila. Sairaus on vakava ja pahimmassa tapauksessa, hoidosta huolimatta, voi johtaa kuolemaan.

10. Useat umpierityssairaudet on yhdistetty alkoholismiin aina ilmapöhötaudista kilpirauhasen liikatoimintaan sekä Cushingin oireyhtymään (kortisolin liikatuotanto).

11. Verisairauksien oireet voivat olla pitkäaikaisia ja vaihtelevia. Foolihapon puute on seurausta anemiasta ja on yleistä alkoholin väärinkäyttäjien keskuudessa. Ryyppyputken seurauksena henkilö voi sairastua myös Zieven oireyhtymään, keltaisuuteen eli ikterukseen sekä hyperlipidemiaan.

12. Trombopenia ja muut poikkeavuudet verihiutaleissa ei ole harvinaista alkoholistien keskuudessa

13. Yleisesti käytetty antibiootti nimeltään Metronidatsoli ei sovi ollenkaan käytettäväksi yhtä aikaa alkoholin kanssa.

14. Kroonisilla alkoholisteilla esiintyy usein erilaisia tulehduksia. Alkoholin käyttö vaikuttaa vastustuskykyyn ja täten henkilön keho ei kestä vastarintaa sairauksia vastaan.

15. Rintakehän tulehdukset ovat yleisiä alkoholisteilla. Näitä ovat muun muassa keuhkokuume, keuhkopaise, keuhkoahtautumat sekä tuberkuloosi.

16. Akuutin alkoholimyrkytyksen aikana päihtynyt henkilö usein oksentaa. Oksentaminen voi olla erittäin vaarallista jos mahalaukun sisältöä pääsee henkitorveen. Normaalisti yökkäysrefleksi ja yskiminen estävät tämän, mutta kyseiset suojaavat refleksit eivät välttämättä toimi, jos ihminen on elimistön toimintoja lamaavien aineiden, kuten alkoholin vaikutuksen alainen. Ihminen voi tällöin tukehtua tai saada elimistöönsä hapenpuutteesta johtuvia vaurioita. Se voi siis myös aiheuttaa jopa kuoleman.

17. Alkoholi vaikuttaa naisiin eri tavalla kuin miehiin. Veren alkoholipitoisuus naisella, joka juo saman verran kuin mies, on korkeampi koska nainen on kooltaan pienempi, hänellä on vähemmän vettä elimistössään ja keho polttaa alkoholia hitaammin kuin miehillä. Tämä tarkoittaa sitä, että naisen aivot ja maksa altistuvat suuremmalle määrälle alkoholia kuin miehen. Vähemmän alkoholia käyttävät alkoholiongelmaiset naiset saattavat siis kokea samankaltaisia ongelmia kuin enemmän juovat miehet. Naisille muodostuu nopeammin myös erilaisia alkoholiliitännäisiä terveysongelmia, kuten maksavaurioita. Raskauden aikaisesta alkoholinkäytöstä voi seurauksena olla FASD-lapsi. Näillä lapsilla tulee olemaan päihteiden aiheuttama vaikea teratogeeninen häiriö, joka on yksi yleisimmistä henkisen jälkeenjääneisyyden syistä.

18. Iho kärsii alkoholin kulutuksesta. Ihosairaudet on yleisiä alkoholia kuluttavien keskuudessa.

19. Seuraavat sairaudet on hyvin tavattuja alkoholia kuluttavien keskuudessa: Ekseema, alopecia eli kaljuuntuminen, sieni-infektiot kynsissä sekä suupielten tulehdukset.

9. Alkoholismi on “sairaus”

Lääketieteen tohtorit ovat suvaitsevia alkoholisteja kohtaan ja kutsuvat alkoholismia sairaudeksi sen sijaan, että kutsuisivat sitä riippuvuudeksi. Islamic Research Foundation on julkaissut esittelylehtisen, jossa lukee seuraavasti. ”Jos alkoholi on sairaus, niin se on ainoa sairaus:

-jota myydään pulloissa

-jota mainostetaan muun muassa lehdissä, televisioissa ja radioissa

-joka on lisensoitu jälleen myytäväksi

-joka tuottaa myyntituloa valtiolle

-joka aiheuttaa rajuja kuolemia maanteillä

-joka tuhoaa perhe-elämiä ja lisää rikollisuutta

-joka ei ole virusperäinen eikä omaa bakteereja

Alkoholismi ei ole sairaus – se on Saatana käsityötä

Jumala on Hänen äärettömässä viisaudessaan varoittanut meitä saatanan ansoista. Islamia kutsutaan ”Diin-ul-Fitrah”, toisin sanoen ihmisen luontaiseksi uskonnoksi. Kaikki sen määräykset ja velvoitteet on tehty ylläpitääkseen ihmisen luontaisen tilan. Alkoholi on eräänlainen hairahdus tästä luontaisesta tilasta, niin ihmistä kohtaan kuin yhteiskuntaakin kohtaan. Se alentaa ihmisen elukan tasolle, vaikka ihminen itse väittää olevansa sitä arvokkaampi. Tästä syystä alkoholin kulutus on islamin mukaan kiellettyä.

  1. ﷺ Rauha ja Jumalan siunaukset hänelle”, muslimit lausuvat tämän rukouksen profeetan nimen mainittuaan. 
  2. Sunan Ibn-I-Majah on kokoelma Profeetan perimätiedoista. Muhammad ibn Jazid ibn Majah  (824-889 jKr.) on kyseisen kokoelman laatija ja perimätietoihin erikoistunut islamin oppinut.

Copyright © 2019 Viesti Sinulle | Powered by NPW