Select Page

Contact

info@viestisinulle.com

Koraanissa käytetään sanaa “Me” Allahista

Kysymys:

Uskooko Islam useaan Jumalaan, koska Koraanissa käytetään sanaa “Me” Jumalan puhuessa?

Vastaus:

Islam on jyrkästi monoteistinen uskonto. Se uskoo ja sitoutuu tinkimättömään monoteismiin. Se uskoo, että Jumala on yksi, ainutlaatuinen kyvyiltään. Koraanissa Jumala viittaa itseensä usein käyttämällä sanaa “Me”, mutta se ei tarkoita, että Islam uskoo useampaan, kuin yhteen Jumalaan.

Kaksi eri monikon tyyppiä

Useissa kielissä on kahden tyyppisiä monikkomuotoja. Yhdellä tarkoitetaan määrää, jossa jotakin on useampi kuin yksi. Toista käytetään kunnioittavassa merkityksessä.

a. Englanninkielessä Englannin Kuningatar viittaa itseensä sanalla “We” sen sijaan, että käyttäisi sanaa “I”. Tätä kutsutaan “kuninkaalliseksi monikoksi”.

b. Rajiy Gandhi, Intian entinen pääministeri sanoi hindinkielellä “Hum dekhna chahte hain”. “Hum” tarkoittaa “Me”, joka on kuninkaallinen monikko hindinkielellä.

c. Samoin Arabiassa. Kun Allah viittaa itseensä Koraanissa, Hän käyttää sanaa “Nahnu”, joka tarkoittaa “Me”. Se ei viittaa määrälliseen monikkoon, vaan kunnioittavaan monikkoon.

“Tawhiid”, tai monoteismi, on yksi Islamin virstanpylväistä. Ainutlaatuisen ja ainoan Jumalan olemassaoloon viitataan useaan otteeseen Koraanissa. Esimerkiksi luku “Ikhlasissa” sanotaan: “Sano: ´Hän, Jumala on Yksi.” ´ (Koraani 112:1)

Copyright © 2019 Viesti Sinulle | Powered by NPW