Select Page

Contact

info@viestisinulle.com

Islamilainen teurastustapa vaikuttaa raa’alta

Kysymys: Miksi muslimit teurastavat eläimensä kiduttamalla, tappamalla heidät hitaasti ja tuskallisesti?

Vastaus:

Islamilainen eläinten teurastustapa, tunnettu nimellä ”Zabiha”, on aina ollut suuren yleisön kritiikin kohteena.

Seuraavat esille nostetut seikat todistavat sen, ettei ”Zabiha” ole ainoastaan lempeä tapa – vaan myös tieteellisesti paras tapa teurastaa.

1. Islamilainen eläinten teurastustapa

”Zakkaitum” on verbi, joka juurtuu sanasta ”Zakah” (puhdistautua). Sen infinitiivimuoto on ”Tazkijah”, joka tarkoittaa puhdistautumista.

Islamilainen eläintenteurastustapa vaatii seuraavien ehtojen täyttämisen:

a. Eläin on teurastettava erittäin terävällä veitsellä ja nopeasti kivun minimoimiseksi.

b. ”Zabiha” on arabiankielinen sana, joka tarkoittaa teurastusta. Teurastus on tehtävä leikkaamalla kurkku, henkitorvi sekä kaulan verisuonet, niin ettei eläimen selkäydintä leikata.

c. Veren on valuttava kokonaan ennen pään irrottamista. Tarkoituksena on valuttaa suurin osa verestä, koska se on elatusainetta pieneliöille.

2. Veri välittää bakteereja

Veri välittää tehokkaasti bakteereja, myrkkyjä ja muita itiöitä. Tästä syystä Islamilainen teurastustapa on hygieeninen, sillä monia erilaisia tauteja aiheuttava veri valutetaan eläimestä pois.

3. Liha pysyy tuoreena pidempään

Verrattuna muihin teurastettuihin eläimiin Islamilaisen teurastuksen saanut eläin pysyy tuoreena huomattavasti pidempään.

4. Eläin ei tunne kipua

Kaulan verisuonien nopea viilto katkaisee verenvirran kipua aiheuttavaan hermoon. Tästä syystä eläin ei ehdi tuntea kipua. Kuolemaa tekevän eläimen rimpuilu ja vapina ei johdu kivusta vaan lihaksiston supistuksesta ja relaksaatiosta johtuen veren ulosvirtauksesta eläimen kehosta.

Copyright © 2019 Viesti Sinulle | Powered by NPW