Select Page

Contact

info@viestisinulle.com

Fysiologia

Veri, verenkierto ja maidontuotanto

Koraani ilmoitettiin 600 vuotta ennen kuin muslimitiedemies Ibn Nafiis ensi kertaa selosti verenkierron toiminnan, ja 1000 vuotta ennen kuin William Harvey toi tietämyksen siitä läntiseen maailmaan. Suunnilleen kolmetoista vuosisataa ennen kuin ravinteiden imeytymisprosessi sisäelimissä selvitettiin, jae Koraanissa selitti maidon ainesosien lähteen nykytieteen mukaisesti.

Ymmärtääkseen edellämainittuja konsepteja käsittelevää Koraanin jaetta, on tärkeää tietää, että kemialliset reaktiot tapahtuvat suolistossa, ja siellä erotellut aineet kulkevat monimutkaisen järjestelmän kautta verenkiertoon. Jotkin aineet, kemiallisesta luonnostaan riippuen, kulkevat maksan kautta. Verenkierto kuljettaa ravinteet kaikkiin elimiin, mukaanlukien maitoa tuottavat nisät.

Yksinkertaisesti selitettynä valikoidut aineet imeytyvät suoliseinämän kautta verenkiertoon, jonka kautta ne päätyvät elinten käyttöön.

Mekanismi on perusteellisesti ymmärrettävä, ennen kuin voimme täysin ymmärtää seuraavaa jaetta Koraanissa: Totisesti teille on karjastannekin opetus. Me annamme juomaa teille sen sisälmyksistä, siitä, mitä niiden suolisto ja veri sisältää, puhdasta maitoa, joka tuntuu juodessa suloiselta.” [16:66]

“Myös nelijalkaisissa teille on opetus. Annamme teille juomaa niiden sisuksista; onpa karjasta teille suurta hyötyä myös siten, että voitte sitä syödä.” [23:21]

Yhtäläisyydet Koraanin ja uudemman fysiologian kuvauksissa maidontuotannosta ovat silmiinpistävän samanlaisia.

Copyright © 2019 Viesti Sinulle | Powered by NPW