Select Page

Contact

info@viestisinulle.com

 Sika kiellettyä

Kysymys: Miksi Islamissa sian syönti on kiellettyä?

Vastaus:

Maailmalla on hyvin tunnettu se fakta, että islamissa sian syönti on kiellettyä. Seuraavana muutama näkökulma tähän kieltoon liittyen:

1. Sika kielletään Koraanissa

Koraani kieltää sian syönnin neljässä eri kohdassa. Sian syönti kielletään seuraavissa luvuissa: 2:173, 5:3, 6:145 ja 16:115.

”Kielletyt ovat teiltä itsestään kuolleet eläimet, veri, sianliha, ja (eläimet), joiden teurastus on tapahtunut jonkun muun nimeen kuin Jumalan” (Koraani 5:3) Yllä mainitut jakeet koraanista ovat riittävä todiste muslimille siitä, miksi sian syönti on kiellettyä.

2. Sika kiellettyä Raamatussa

Kristityt todennäköisimmin vakuuttuvat omista uskonnollisista kirjoituksistaan. Raamattu kieltää sian syönnin Mooseksen kolmannessa kirjassa seuraavasti. ” …sikaa, jolla tosin on kokonansa halkinaiset sorkat, mutta joka ei märehdi: se olkoon teille saastainen. Näiden lihaa älkää syökö ja näiden raatoihin älkää koskeko, ne olkoot teille saastaiset.” (Mooseksen 3. kirja 11:7-8)

Sika kielletään myös Mooseksen 1. kirjassa

”sikaa, jolla kyllä on sorkat, mutta joka ei märehdi: se olkoon teille saastainen. Näiden lihaa älkää syökö, ja niiden raatoihin älkää koskeko.” (Mooseksen 5. kirja 14:8)

Samankaltainen kielto toistuu Raamatussa Jesajan kirjassa 65:2-5

3. Sian syöminen aiheuttaa useita sairauksia

Muut, kuten ei-muslimit ja ateistit, todennäköisimmin vakuuttuvat vain todistettavissa olevista faktoista. Sian syöminen saattaa aiheuttaa jopa 70 erilaista sairautta. Henkilö voi saada useanlaisia suolistomatoja kuten sukkulamatoja, kihomatoja, koukkumatoja yms. Yksi vaarallisimmista on väkäsheisimato. Se oleskelee suolistossa ja on hyvin pitkä. Madon munat pääsevät verenkiertoon ja sitä kautta leviämään lähes kaikkiin kehon elimiin. Mikäli munia ajautuu aivoihin, voi se aiheuttaa muistinmenetystä. Jos ne pääsevät sydämeen, voi se aiheuttaa sydänkohtauksen. Jos munia menee näköelimeen, voi se aiheuttaa sokeutta ja mikäli niitä menisi maksaan, voi se aiheuttaa vahinkoa maksassa. Se voi vahingoittaa lähes kaikkia kehon elimiä. Toinen vaarallinen suolistomato on tieteelliseltä nimeltään Trichura Tichurasis.

Yksi yleisimmistä harhaluuloista on se, että suolistomadot tuhoutuvat kun sianliha on kypsennetty kunnolla. Yhdysvalloissa toteutetun tutkimuksen mukaan 24:stä suolistomatojen aiheuttamasta sairaudesta kärsivistä henkilöistä 22 oli kypsentänyt sikansa kunnolla. Tutkimuksen tuloksena saatiin selville, että suolistomatojen munat eivät tuhoudu sikaa kypsennettäessä normaalissa ruoanlaittolämpötilassa.

4. Sialla on rasvaa muodostavaa ainesta

Sialla on hyvin vähän lihasta muodostavaa ainesta ja sen kehossa on kohtuuttomasti rasvaa. Sian rasva varastoituu ihmisen suoniin ja täten aiheuttaa korkeaa verenpainetta ja sydänkohtauksia. Ei ole yllättävää, että yli puolet Yhdysvaltojen kansalaisista kärsii verenpainesairauksista.

5. Sika on yksi saastaisimmista eläimistä maanpäällä

Sika on kaikista luomakunnan eläimistä yksi saastaisimmista. Se elää ja viihtyy hyvin mudassa, liassa ja ulosteiden seassa. Sika on näillä näkymin yksi tehokkaimmista raadonsyöjistä ja toimii niin sanotusti ”puhdistuslaitteena”. Nimittäin maaseuduilta ei löydy kaikilta nykypäivän käymälöitä, joihin kaupunkilaiset ovat tottuneet, vaan usein maatilan asukkaat tekevät tarpeensa taivasalla, jolloin siat käyvät raivaamassa ne pois.

Toki tätä kommentoidaan usein, että kehittyneissä maissa, kuten Australiassa, siat kasvatetaan hyvin siisteissä ja hygieenisissä olosuhteissa. Mutta jopa näissä siisteissä tiloissa siat pidetään tiiviisti yhdessä sikoläteissä. Vaikka kuinka niitä yritetään pitää siisteinä, ne ovat saastaisia luonnostaan. Ne syövät ja nauttivat omien ulosteidensa lisäksi myös vierustoveriensa jätöksiä.

Copyright © 2019 Viesti Sinulle | Powered by NPW