Select Page

Contact

info@viestisinulle.com

Huur?

Kysymys:

Koraanin mukaan miehen astuttua paratiisiin, hän saa “huuria”, eli kauniita neitoja. Mitä nainen saa paratiisiin saapuessaan?

Vastaus:

1. Koraanissa mainittu “Huur”

Sana “Huur” mainitaan Koraanissa neljässä eri kohdassa:

(1) Luku Duhkanin kappaleessa 44, säkeessä 54: “Niin on oleva, ja Me yhdistämme heidät puhtaaseen, ihanaan kumppaniin.” [Koraani 44:54]

(2) Luku Turin kappaleessa 52, säkeessä 20: “He saavat levätä riveihin asetetuilla istuimilla, ja Minä yhdistän heidät puhtaisiin, tummasilmäisiin neitoihin…” [Koraani 52:20]

(3) Luku Rahmanin kappaleessa 55, säkeessä 72: “Tummasilmäisiä, telttoihin suljettuja.” [Koraani 55:72]

(4) Luku Waqiahin kappaleessa 56, säkeessä 22: “Siellä on kaunosilmäisiä sulottaria…” [Koraani 56:22]

2. ”Huur” käännettynä “kauniiksi neidoiksi”

Monet Koraanin kääntäjät ovat kääntäneet sanan “Huur” “kauniiksi neidoiksi”. Jos “Hoor” tarkoittaa “kauniita neitoja” tai tyttöjä, ne ovat tarkoitettu ainoastaan miehille. Mitä siis naiset saavat päästessään paratiisiin?

3. Sanan “Huur” tarkoitus

Sana “Huur” on oikeastaan monikkomuoto sanoista “ahwar” (maskuliininen) ja “haura” (feminiininen), jotka tarkoittavat henkilöä, jolla on sanan “hauar”  määrittelemät silmät. “hauar” tarkoittaa puhdasta ja hyvää sielua, joka paratiisiin tulevalla miehellä, tai naisella on oltava. Se osoittaa henkisen silmän valkoisen osan valkoisuuden intensiteettiä.

Koraani mainitsee lukuisissa muissa säkeissä, että paratiisissa henkilöllä tulee olemaan “Azwaj”, joka tarkoittaa paria, puolisoa tai kumppania. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilö saa parikseen puolison tai kumppanin, joka on puhdas ja pyhä (“Mutaharrun” tarkoittaa puhdasta, pyhää).

“julista niille (oi Muhammad), jotka uskovat ja tekevät hyviä töitä, se riemullinen sanoma, että heitä odottavat huvitarhat, joissa purot solisevat. Niin usein kuin he nauttivat hedelmiä sieltä ravinnokseen, he sanovat: ´Tämä oli muinoin meidän ruokaamme´ – vaikkakin heille tarjotaan se vain samankaltaisena. Siellä odottavat heitä puhtaat puolisot ja siellä he viihtyvät ikuisesti.” [Koraani 2:25]

“Mutta ne, jotka uskovat ja tekevät hyviä töitä, päästämme Me huvitarhoihin, joissa purot solisevat, ja he viihtyvät siellä ikuisesti, siellä odottavat heitä puhtaat puolisot, ja Me sijoitamme heidät vilpoisiin varjopaikkoihin.” [Koraani 4:57]

Siispä sana “Huur” on sukupuolineutraali. Mohammad Asad on kääntänyt sanan “huur” oikein “puolisoksi” ja Abdullah Yusuf Ali “kumppaniksi”. Täten mies saa paratiisissa itselleen “huurin”, joka on suurisilmäinen, kaunis neito, ja nainen saa suuri- ja kaunissilmäisen miehen.

4. Naiset saavat jotakin poikkeuksellista paratiisissa

Monet kirjanoppineet sanovat, että Koraanissa käytetty sana “Huur” viittaa ainoastaan naisiin, sillä puhe on suunnattu miehille. Kaikkien ihmistyyppien hyväksymä vastaus olisi se vastaus, joka annettiin Hadithissa1, jossa esitettiin kysymys siitä, että jos mies saa “Huurin”, eli kauniin neidon paratiisissa, mitä nainen saa? Vastaus kuului, että nainen saa sen, mitä hänen sydämensä ei ole halunnut, korva ei ole kuullut, eikä silmä ole nähnyt, joka viittaa siihen, että naiset saavat jotakin erityislaatuista paratiisiin tullessaan.

  1. Hadith on perimätieto joka liittyy Sanansaattajaan: Hänen puheensa, tekonsa, persoonallisuutensa, fyysisen olemuksensa ja taustansa. Sillä ei ole väliä, viittaako tieto aikaan ennen hänen profeettiutensa alkua, vai sen jälkeen.

Copyright © 2019 Viesti Sinulle | Powered by NPW