Select Page

Contact

info@viestisinulle.com

Fysiikka

a. Atomia pienempien hiukkasten olemassaolo

Antiikin aikoina vallitsi atomismina tunnettu oppi, jonka tunnetuin kannattaja lienee 400-luvulla eKr. Elänyt kreikkalainen Demokritos. Hän seuraajineen oletti aineen pienimmän mahdollisen yksikön olevan atomi (kreik. atomon, jakamaton) arabit jakoivat hänen käsityksensä, ja arabiankielinen sana dharrah merkitsi yleisimmin samaa kuin kreikan atomon. 1900-luvulta lähtien on tiedetty, että atomikin on jaettavissa vielä pienempiin osiin, mutta 1400 vuotta sitten idea olisi ollut vieras. Arabeille dharrah merkitsi rajaa, minkä jälkeen ei enää ollut pienempää. Seuraava Koraanin jae kuitenkin puhuu käsitystä vastaan:

“Epäuskoiset sanovat: ´Ei se (tuomion) hetki meille tule.´ Sano: ´Kyllä! Kautta Herrani, joka tuntee silmiltä salatut, teille varmasti koittaa (tuomionpäivä).´ Ei taivaassa eikä maassa ole mitään Hänen valtansa ulkopuolella, ei hivenenkään [dharrah] verran eikä sitä vähemmän tahi enemmän, vaan kaikki on selvästi (Jumalan) kirjoissa.” [34:3] [Samankaltainen viesti välittyy jakeessa 10:61]

Jae kertoo Jumalan kaikkitietävyydestä: Hän tietää niin julkituodun kuin salatunkin. Se jatkaa sanomalla Jumalan olevan tietoinen kaikesta – niin atomia pienemmästä kuin isommastakin. Jae näyttää siten selvästi, että atomia pienempien hiukkasten olemassaolo on mahdollista; nykytieteen vasta hiljain selvittämä fakta.

Copyright © 2019 Viesti Sinulle | Powered by NPW