Select Page

Contact

info@viestisinulle.com

Mekkaan sallitaan ainoastaan muslimeja

Kysymys: Miksi ei-muslimit eivät saa vierailla Mekan ja Medinan pyhissä kaupungeissa?

Vastaus:

On aivan totta, ettei ei-muslimien lain mukaan sallita vierailla Mekassa eikä Medinassa. Seuraavat kohdat selventävät miksi kyseinen rajoitus on olemassa.

1. Kuka tahansa kansalainen ei pääse piirikunnan alueelle

Esimerkkinä Intian kansalainen. Hän omaa kansalaisuuden muttei siitä huolimatta pääse Intiassa ylittämään tiettyjä rajattuja alueita, kuten piirikuntaa. Jokaisella valtiolla on tiettyjä rajattuja alueita, joihin sen maan kansalainen ei pääse. Ainoastaan kansalainen, joka on armeijassa tai yhteyksissä maan puolustusvoimiin voi päästä piirikunnan alueelle. Samankaltaisesti Islam on maailmanlaajuinen uskonto maailman kaikille ihmisille. Islamin piirikuntaan kuuluu kaksi pyhää kaupunkia, Medina ja Mekka. Näihin kaupunkeihin sallitaan ainoastaan niitä, jotka uskovat Islamiin.

Olisi takaperoista kansalaisen lähteä vastustamaan kieltoa piirikunnan alueelle menemisestä. Yhtälailla ei olisi asianmukaista ei-musliminkaan vastustaa kieltoa Mekkaan ja Medinaan pääsemisestä.

2. Mekan ja Medinan viisumikäytäntö

a. Henkilön matkustaessa ulkomaille on hänen täytettävä viisumihakemus, eli lupa päästä tietyn valtion rajojen sisäpuolelle. Jokaisella valtiolla on omat säännöt ja vaatimukset, jotka on täytettävä viisumin myöntämiseksi. Mikäli hakija ei täytä vaatimuksia, ei viisumia myönnetä.

b. Esimerkkinä voidaan nostaa esille Yhdysvallat. Heidän viisumikäytäntönsä on hyvinkin tiukat, varsinkin jos kyseessä on hakija kolmannesta maasta. Heitä varten on lisävaatimuksia täytettäväksi, ennen kuin viisumi voidaan myöntää.

c. Singaporen viisumia hakiessa heidän lomakkeessaan on maininta siitä, että huumeiden salakuljettajat tuomitaan kuolemaan ja hakijan täytyi olla samaa mieltä. Mikäli Singaporessa halutaan vierailla, on kyseinen rangaistus hyväksyttävä, ei voi olla erimieltä ja väittää kuolemantuomion olevan barbaarinen rangaistus. Eli valtiossa pääsee vierailemaan vain ja ainoastaan heidän sääntönsä ja vaatimuksensa hyväksyessä.

d. Viisumi – Ensisijainen vaatimus Mekkaan pääsijälle on se, että hän tunnustaa huulillaan ”La ilaha illa Allah Muhammed Rasulu Allah”, tarkoittaen ”Ei ole muuta jumalaa kuin yksi ainoa palvomisen arvoinen Jumala ja Profeetta Muhammed on hänen sanantuojansa.”

Copyright © 2019 Viesti Sinulle | Powered by NPW