Select Page

Contact

info@viestisinulle.com

Islam, levitetty väkivalloin?

Kysymmys: Kuinka islamia voidaan kutsua rauhan uskonnoksi, jos se on levitetty väkivaltaa käyttäen?

Vastaus:

Usein ei-muslimien keskuudessa väitetään, että maailmassa olisi paljon vähemmän muslimeja, jos uskontoa ei olisi levitetty sotavoimaa käyttäen.

Seuraavat esille nostetut huomiot todistavat sen, ettei miekkaa ollut edes tarpeellista käyttää, vaan islamin usko lähti leviämään vauhdilla sen luontaisella totuuden voimalla, järjellä sekä logiikalla.

Termi ”islam” tarkoittaa rauhaa

Islamin alkuperä juurtuu sanasta ”salaam”, joka tarkoittaa rauhaa. Lisäksi se tarkoittaa Luojan käskyjen noudattamista. Täten islamia voidaan kutsua rauhan uskonnoksi, joka suo sen seuraajalle lopullisen sisäisen rauhan. Sen voi saavuttaa vain ja ainoastaan elämällä Korkeimman Luojan tahdon mukaan.

Toisinaan voimakeinoja on käytettävä rauhan ylläpitämiseksi

Kaikessa yksinkertaisuudessaan maailman kaikki yksilöt eivät ole suosiollisia rauhalle. Monet ovat oman etunsa vuoksi valmiita rikkomaan rauhaa hinnalla millä hyvänsä, jolloin voimakeinoja on käytettävä rauhan ylläpitämiseksi. Juuri tätä varten valtioilla on poliisit, jotka tarvittaessa käyttävät voimakeinoja rikollisia vastaan ylläpitääkseen rauhan maassa. Islam tukee rauhaa, mutta samanaikaisesti kehottaa seuraajiaan taistelemaan sortoa vastaan. Sortoa vastaan taisteleminen voi ajoittain vaatia voimakeinojen käyttämistä. Islamissa voimakeinoja saa käyttää vain ja ainoastaan rauhan ja oikeuden edistämisen puolesta.

De Lacy O’Learyn näkemys

Kuuluisa historioitsija, De Lacy O’Leary, kirjassaan ”Islam at the cross road” oikaisee selkeästi väärinkäsityksen, jonka mukaan islam olisi levitetty miekkaa käyttäen. Samaisessa kirjassa, sivulla kahdeksan lukee seuraavasti: ”Historia tekee hyvin selväksi sen, että legenda fanaattisista muslimeista kiitäen maailman halki käännyttäen pakolla muut kansat islamin uskoon, on yksi fantastisen absurdein myytti, jota historioitsijat ovat ikinä toistaneet”.

Muslimit hallitsivat Espanjaa 800 vuoden ajan

Muslimit olivat Espanjan hallitsijoita noin 800 vuoden ajan. He eivät missään vaiheessa käyttäneet minkäänlaisia voimakeinoja käännyttämiseen. Myöhemmin ristiretkeilijät tulivat Espanjaan ja hävittivät muslimit maasta. Jäljelle ei jäänyt yhtäkään muslimia, joka olisi avoimesti saanut tehdä rukouskutsun.

14 miljoonaa arabia on koptilaiskristittyjä

Muslimit olivat Arabian valtiaita 1400 vuoden ajan. Britit ja ranskalaiset, molemmat hallitsivat siinä välissä Arabiaa muutamia vuosia, mutta muuten muslimit itse hallitsivat aluetta 1400 vuoden ajan. Tästä huolimatta tänä päivänä koptilaiskristittyjä arabeja löytyy noin 14 miljoonaa. Jos muslimit olisivat käyttäneet miekkaa uskontonsa levittämiseen, ei jäljelle olisi jäänyt yhtäkään kristitty-arabia.

Intiassa yli 80 % ei-muslimeja

Muslimit hallitsivat Intiaa noin tuhannen vuoden ajan. Halutessaan heillä olisi ollut valtaa käännyttää kaikki Intian ei-muslimit Islamin uskoon. Tänä päivänä yli 80 % Intian väestöstä ovat ei-muslimeita. Kaikki Intian ei-muslimit ovat eläviä todisteita siitä, ettei Islamia ole levitetty voimakeinoja käyttämällä.

Indonesia ja Malesia

Indonesiassa on maailman suurin muslimiväestö ja Malesiassa suurin osa kansasta on uskontokunnaltaan muslimeja. Siispä kysyä voi, milloin on muslimiarmeija mennyt Indonesiaan ja Malesiaan käännyttämään ihmisiä? –Ei milloinkaan.

Afrikan itä-rannikko

Samoin tavoin Islam on levinnyt ripeään tahtiin myös Afrikan itä-rannikolla. Siispä kysytään uudelleen: Jos Islam on muka levinnyt voimakeinoja käyttäen, niin milloin muslimiarmeija hyökkäsi Afrikan itä-rannikolle? –Ei milloinkaan.

Thomas Carlyle

Kuuluisa historioitsija Thomas Carlyle viittaa kirjassaan ”Heroes and Hero worship” Islamin leviämiseen miekan avulla seuraavasti. ”Miekka tosiaan, mutta mistä miekkasi hankit? Jokainen uusi kanta on aina yhdestä henkilöstä lähtöisin. Yhden miehen mielessä. Siellä se näkemys velloo, vielä. Yksi ainut mies koko maailmasta uskoo kantaansa, tarkoittaen yhtä miestä vastaan muu maailma. Sitten mies ottaa miekan ja yrittää levittää uskoaan, ei hän sillä pitkälle pääse. Sinun, vastustajana, on hankittava miekkasi!”

Uskontoon ei tule pakottaa

Islamia ei levitetty väkivalloin. Muslimeiden Jalo Kirja ei salli pakkokäännyttämistä, sillä koraanin seuraavassa jakeessa lukee näin:

”Uskontoa ei voida pakottaa, oikea tie on selvästi erotettu harhateistä” (Koraani 2:256)

Järjen miekka

Viisauden ja järjen miekka valloittaa ihmisten sydämet ja mielet. Koraanin luvussa lukee seuraavasti: ”Kutsu heitä Herrasi tielle viisaudella ja kauniilla puheella ja väittele heidän kanssaan reiluin menoin.” (Koraani 16:125)

Maailman uskontojen kasvu vuodesta 1934 vuoteen 1984

Vuoden 1986 ”Valittujen palojen” artikkelista löytyy tilasto maailman uskontojen kasvuista puolen vuosisadan ajalta, vuodesta 1934 vuoteen 1984. Samainen artikkeli ilmestyi myös lehdessä nimeltä ”Plain thruth”. Tilastojen kärkisijalta löytyi islam, jonka kasvu oli 235 %, Kristinuskon kasvu oli 47 %. Kysytäänpä siis, mitä uskonsotaa näiden vuosien aikana käytiin, jossa käännytettiin ihmisiä islamin uskoon?

Islam on Euroopassa ja Yhdysvalloissa nopeiten kasvava uskonto

Tänä päivänä nopeiten kasvava uskonto Yhdysvalloissa on islam. Islam kasvaa hurjaa vauhtia myös Euroopassa. Mikä miekka pakottaa jatkuvasti niin suuria ihmismääriä kääntymään Islamiin?

Copyright © 2019 Viesti Sinulle | Powered by NPW