Select Page

Contact

info@viestisinulle.com

Onko ihminen luotu spermasta vai tomusta?

Kysymys: Eräässä Koraanin kohdassa mainitaan, että ihminen on luotu spermasta, kun toisessa kohdassa sanotaan ihmisen syntyneen tomusta. Eivätkö nämä säkeet ole ristiriidassa keskenään? Miten voit tieteellisesti todistaa, että ihminen on luotu tomusta?

Vastaus:

1. Ihminen on luotu spermasta ja tomusta

Koraani viittaa ihmiselämän vaatimattomaan alkuun pienenä pisarana spermaa useissa säkeissä, mukaanlukien seuraava säe luku Al-Qijamahista: 

“Eikö hän (aikanaan) ollut pieni siemenestä kylvetty itu?” [Koraani 75:37]

Koraani mainitsee myös useaan otteeseen, että ihminen on luotu tomusta. Seuraava säe viittaa ihmisen alkuperään: “Oi ihmiset, jos epäilette kuolleistaheräämistä, niin olemmehan totisesti luonut teidät tomusta…”. [Koraani 22:5]

Tiedämme, että kaikki ihmisruumiissa olevat ainekset on löydettävissä luonnosta suurissa, tai pienissä määrissä. Tämä on tieteellinen selitys Koraanin säkeen väittämälle siitä, että ihminen on luotu tomusta. Tietyissä säkeissä Koraani sanoo ihmisen olevan syntyjään spermasta ja samalla tietyt säkeet väittävät ihmisen olevan peräisin tomusta. Siitä huolimatta tämä ei ole ristiriita. Ristiriita tarkoittaa kahta asiaa, jotka ovat päinvastaisia, tai eivät voi olla olemassa samanaikaisesti.

2. Ihminen on luotu vedestä

Tietyissä Koraanin kohdissa sanotaan myös, että ihminen on luotu vedestä. Esimerkiksi luku Al-Furqanissa sanotaan: “Juuri Hän on luonut ihmisen vedestä…”. [Koraani 25:54]

Tiede on todistanut kaikkien kolmen väitteen olevan totta. Ihminen on luotu spermasta, tomusta ja vedestä.

3. Jyrkkä erotus, ei ristiriita

Sanotaan, että kupilliseen teetä tarvitaan vettä. Siihen tarvitaan myös teenlehtiä tai jauhettua teetä. Nämä kaksi asiaa eivät ole ristiriidassa keskenään, sillä molempia ainesosia tarvitaan kupilliseen teetä. Lisäksi, jos haluan teestäni makeaa, lisään siihen sokeria. Koraanissa ei siis ole ristiriitoja, kun se sanoo ihmisen olevan syntyjään spermasta, tomusta ja vedestä. Se ei ole ristiriita, vaan jyrkkä erotus.

Jyrkkä erotus tarkoittaa kahden eri asian esiintuomisesta samassa aiheessa ilman konfliktia. Jos sanon esimerkiksi, että mies on aina rehellinen, kiltti ja rakastava, nämä ovat jyrkästi eroteltuja asioita. Mutta jos sanon miehen olevan aina rehellinen ja tapavalehtelija, silloin se on ristiriidassa.

Copyright © 2019 Viesti Sinulle | Powered by NPW