Select Page

Contact

info@viestisinulle.com

Ero Marian ja Miriamin välillä

Kysymys: Koraanissanne on mainittu, että Maria oli profeetta Aaronin علیه السلام veli. Profeetta Muhammad , jolle Koraani ilmestyi, ei erottanut Aaronin siskoa Miriamia ja Jeesuksen äitiä Mariaa toisistaan. Heidän välillään kului noin tuhat vuotta.

Vastaus: 

1. Semeettisissä kielissä sana ”Sisko” tarkoittaa myös jälkeläistä

Koraani mainitsee: ”Sitten hän palasi kansansa luokse kantaen lastaan. He huudahtivat:´Oi Maria, totisesti sinä olet tehnyt sangen pahasti. Oi Aaronin sisar, sinun isäsi ei ollut kelvoton mies eikä äitisi huono nainen.´ ” (Koraani 19:27-28)

Kristityt lähetyssaarnaajat väittävät, että Profeetta Muhammad ei tiennyt eroa Jeesuksen  علیه السلام äidin Marian ja Aaronin siskon Miriamin välillä, vaikka he elivät yli tuhat vuotta välissään.

Arabiankielen lauserakenteessa sana ”sisko” mielletään myös jälkeläisenä. Joten, kun ihmiset sanoivat Marialle: “Ukhta Haruun” eli ”Aaronin sisko”, tarkoitti se oikeasti Aaronin علیه السلام jälkeläistä.

2. Poika tarkoittaa myös jälkeläistä

Matteuksen Evankeliumissa mainitaan: ”Jeesus Kristus, Daavidin poika,…”. (Matteus 1:1)

Evankeliumi Luukkaan mukaan: ”Ja Jeesus itse alkoi saavuttaa kolmenkymmenen vuoden ikää, ollen (oletettavasti) Joosefin poika, …” (Luukas 3:23)

Oliko Jeesuksella kaksi isää?

Miksi kutsutaan henkilöä, jolla on kaksi isää? Kun sanotaan Jeesuksen olleen Daavidin  علیه السلام poika, on oikea tulkinta sanoa Jeesuksen olleen Daavidin  علیه السلام jälkeläinen. ”Poika” tarkoittaa tässä jälkeläistä.

  1. علیه السلام Aleihi salaam, tarkoittaa “Rauha olkoon hänen kanssaan.” Muslimit lausuvat tämän rukouksen profettojen tai enkelien nimen mainittuaan
  2. ﷺ Salla allahu alaihi wa sallam, tarkoittaa “Rauha ja Jumalan siunaukset hänelle.” Muslimit lausuvat tämän rukouksen profeetan nimen mainittuaan.

Copyright © 2019 Viesti Sinulle | Powered by NPW