Select Page

Contact

info@viestisinulle.com

Onnittelut ateistille

Tavallisesti ateistin tavattuani haluan onnitella häntä ja sanoa, että “erityiset onnitteluni sinulle”, koska useimmat Jumalaan uskovat uskovat sokeasti – hän on kristitty, koska hänen isänsäkin on; hän on hindu, koska hänen isänsäkin on hindu; suurin osa maailman ihmisistä seuraavat sokeasti isiensä uskontoa. Ateisti taas, vaikka tulisikin uskonnollisesta perheestä, käyttää älykkyyttään kieltämään Jumalan olemassaolon; riippumatta siitä, minkälaisen käsityksen hän on saanut Jumalasta omasta uskonnostaan, se ei välttämättä vaikuta hänestä loogiselta.

Muslimiveljeni saattavat kysyä: “Miksi onnittelet ateistia?” Onnittelen heitä siksi, että he ovat samaa mieltä shahadan ensimmäisen osan kanssa eli islaminuskoon kuuluvan “La Ilaahan” kanssa – se tarkoittaa “Jumalaa ei ole”.

Puolet työstäni on jo tehty; jäljellä on ainoastaan “illa Allah” eli “muuta kuin Allah”, jonka käsittelen nyt, Insha Allah (Jumalan tahdosta). Heiltä (jotka eivät ole ateisteja) täytyy ensin poistaa mielestä mahdolliset väärät käsitykset Jumalasta ja tehdä tilaa ainoan oikean Jumalan konseptille.

Jumalan looginen konsepti

Ensimmäinen kysymykseni ateistille kuuluu: “Mikä on Jumalan määritelmä?” Jotta henkilö voisi sanoa, ettei Jumalaa ole olemassa, hänen tulee tietää Jumalan merkitys. Jos pidän kädessäni kirjaa ja sanon, että “tämä on kynä”, hänen tulisi tietää kynän määritelmä, vaikka hän ei tiedä tai tunnista kädessäni olevaa esinettä. Jotta hän voisi sanoa, että esine ei ole kynä, hänen on vähintäänkin tiedettävä, mitä kynä tarkoittaa. Samankaltaisesti, kun ateisti sanoo, ettei “Jumalaa ole olemassa”, hänen tulee tietää, mitä Jumala tarkoittaa. Hänen käsityksensä Jumalasta juontaa hänen elinympäristöstään. Jumalalla, jota suuri määrä ihmisiä palvoo, on lukuisia ihmispiirteitä – siksi hän ei usko sellaiseen jumalaan. Samalla tavalla muslimin ei tulisi uskoa sen kaltaisiin vääriin jumaliin.

Jos islamin ulkopuolinen henkilö uskoo, että islam on armoton uskonto, jolla on näppinsä pelissä terrorismin kanssa; joka ei anna oikeuksia naisille; joka ristiriitauttaa tieteen; tässä mielessä islamiin kuulumaton on rajoittuneessa käsityksessään oikeassa hylätessään sellaisen uskonnon. Ongelma on se, että hänellä on väärä kuva islamista. Jopa minä hylkään noin väärän kuvan islamista, mutta samaan aikaan velvollisuuteni muslimina on oikaista hänen käsityksensä islamista, kertoa, että islam on armelias uskonto, siinä naisilla on tasapuoliset oikeudet, sitä voi lähestyä loogisesti, järjellä ja tieteen avuin; jos esitän oikeat faktat islamista, hän saattaa Jumalan tahdosta hyväksyä islamin uskokseen.

Samoin tavoin ateisti hylkäisi väärät jumalat, joten jokaisen muslimin velvollisuus on esittää oikea Jumalan konsepti, jota hän ei voi Jumalan tahdosta kieltää.

Koraani ja moderni tiede

Tavat, joilla Jumalan olemassaoloa todistetaan ateistille keinoin, joita esitin artikkelissani “Jumalan konsepti islamissa”, saattavat tyydyttää joitakin, mutta eivät kaikkia.

Monet ateistit vaativat tieteellistä näyttöä Jumalan olemassaololle. Myönnän, että elämme tieteen ja teknologian aikakautta. Käyttäkäämme siis tieteellistä tietoa tappaaksemme kaksi kärpästä yhdellä iskulla eli todistakaamme Jumalan olemassaolo ja se, että Koraani on Jumalan ilmestys.

Jos uusi esine tai kone, josta kukaan ei ole kuullut tai jota kukaan ei ole nähnyt, näytetään ateistille tai kenelle tahansa muulle ja kysytään “Kuka on ensimmäinen henkilö, joka pystyy antamaan tarkat yksityiskohdat tämän tuntemattoman esineen mekanismista?” Pienen miettimistauon jälkeen hän vastaa, että “esineen luojalta”. Jotkut voivat sanoa “tuottajalta” tai “valmistajalta”. Minkä tahansa vastauksen hän antaa, muista, että vastaus on aina joko luoja, tuottaja tai valmistaja tai mikä tahansa vastaavaa tarkoitusta ajava ilmaisu, esim. hän, joka on esineen tehnyt. Älä tartu yksittäisiin sanoihin riippumatta hänen vastauksestaan, sillä vastaus on aina sama, joten hyväksy se sellaisenaan.

Todennäköisyysteoria

Matematiikassa tunnetaan “todennäköisyysteoria”. Jos sinulla on kaksi vaihtoehtoa, joista toinen on oikea ja toinen väärä, mahdollisuus arvata oikein on tasan puolet, eli yksi kahdesta on oikein. Sinulla on 50%:n mahdollisuus olla oikeassa. Samalla tavalla toimii kruuna & klaava -kolikonheittopeli. Arvauksellasi on aina 50%:n mahdollisuus olla oikea ensimmäisellä ja toisella yksittäisellä heitolla. Mutta mahdollisuutesi olla oikeassa molemmilla heitoilla on puolet kertaa puolet (½ x ½) joka on yhtä kuin ¼. Esimerkiksi 50% 50%:sta on 25%. Jos heität kolikon kolmannen kerran, mahdollisuutesi olla oikeassa jokaisella kolmella kerralla on (½ x ½ x ½) eli 1/8 tai 50% 50%:sta 50%:sta eli 12,5%.

Arpakuutiossa on kuusi sivua. Jos heität noppaa ja veikkaat numeron 1:n ja 6:n väliltä, arvauksesi onnistumisen todennäköisyys on 1/6. Jos heität noppaa toisen kerran, arvauksesi onnistumisen todennäköisyys molemmilla heitoilla on (1/6 x 1/6), joka on yhtä kuin 1/36. Jos heität noppaa kolmannen kerran, mahdollisuutesi saada kaikki kolme heittoa oikein on (1/6 x 1/6 x 1/6), eli yhtä kuin 1/216, joka puolestaan on alle 0,5%.

Käytetään tätä todennäköisyysteoriaa Koraaniin ja oletetaan, että henkilö on arvannut kaikki Koraanin tiedot tietämättä niistä etukäteen. Keskustellaan arvausten mahdollisuudesta olla oikeassa samanaikaisesti.

Koraanin paljastamisen aikaan ihmiset uskoivat maapallon olevan litteä, vaikka muitakin mahdollisuuksia maapallon muodolle oli olemassa. Se olisi voinut olla kolmio, neliö, viisikulmainen, kuusikulmainen, seitsenkulmainen, kahdeksankulmainen, pyöreä jne. Ajatellaan, että maapallon muodolle on noin 30 erilaista vaihtoehtoa. Koraanissa todenmukaisesti sanotaan sen olevan pyöreä. Jos se oli pelkkä arvaus, sen todennäköisyys olla oikeassa oli 1/30.

Kuunvalo voi olla kuun omaa valoa tai heijastuvaa valoa. Koraanissa sanotaan todenmukaisesti sen olevan heijastuvaa valoa. Jos se oli pelkkä arvaus, sen todennäköisyys osua oikeaan oli ½ ja molempien, eli maapallon muotoa ja kuunvaloa koskevien arvausten oikeaan osumisen todennäköisyys on 1/30 x 1/2 = 1/60.

Lisäksi Koraanissa sanotaan, että kaikki elävät asiat ovat vettä. Jokainen elävä asia voidaan tehdä puusta, kivestä, kuparista, alumiinista, teräksestä, hopeasta, kullasta, hapesta, typestä, vedystä, öljystä, vedestä, sementistä, betonista jne. Vaihtoehtoja on noin 10 000. Koraani kertoo kaiken olevan vettä. Jos se on vain arvaus, sen todennäköisyys olla oikeassa on 1/10 000 ja kaikkien, eli maapallon muotoa, kuunvaloa ja kaiken koostumusta koskevien arvausten oikeaan osumisen todennäköisyys on 1/30 x 1/2 x 1/10 000 = 1/60 000, joka on noin 0.0017%.

Koraani puhuu sadoista asioista, joita ei tunnettu sen ilmestymisen aikaan. Vain jo kolmen asian kohdalla todennäköisyyslukema on 0.0017%. Jätän lopun sinulle. Saat itse miettiä, olivatko sadat tuntemattomat faktat arvauksia ja mikä niiden yhteenlaskettu todennäköisyyslukema on ilman väärää vastausta. Ihmisen on mahdotonta veikata kaikki oikein ilman yhtäkään virhettä, joka jo itsessään todistaa loogiselle ihmiselle, että Koraani on peräisin Jumalaisesta lähteestä.

  

Luoja on Koraanin kirjoittaja

Ainoa looginen vastaus siihen, kuka olisi voinut vastata näihin tieteellisiin faktoihin oikein 1400 vuotta sitten ennen niiden havaitsemista on sama, minkä kuka tahansa ateisti tai muu henkilö antaa, kun heiltä kysytään kuka on ensimmäinen taho, joka tuntee tuntemattoman esineen mekanismin. Se on “LUOJA”, koko universumin ja sen sisällön tuottaja ja valmistaja. Suomen kielessä Hän on “Jumala”, ja paremmin arabiaksi “ALLAH”.

Koraani on merkkien, ei tieteen kirja

Haluan muistuttaa, että Koraani ei ole tieteen, siis “TIE-TEEN” kirja, vaan merkkien, siis “MER-KKI-EN” kirja, eli “ajaatien kirja”. Koraanissa on yli 6000 “ajaatia” eli “merkkiä”, joista yli tuhat käsittää tiedettä. En yritä todistaa Koraanin olevan Jumalan sanaa käyttämällä tieteellistä tietoa mittatikkuna, sillä minkä tahansa mittatikun olisi oltava suurempi kuin se, mikä on tarkistettu ja varmistettu. Muslimeille Koraani on “Furqan” eli kriteerit sille, miten erotetaan oikea väärästä ja lopullinen mittatikku on huomattavasti tieteellistä tietoa suurempi.

Oppineelle ateistille tiede on se suurin testi, johon hän uskoo. Tiedämme, että tiede tekee useasti U-käännöksiä, siksi olenkin rajoittanut esimerkkini tieteellisiin faktoihin, joilla on riittävästi todistepohjaa, enkä tieteellisiin teorioihin, jotka perustuvat olettamuksiin. Käyttämällä ateistin suurinta mittatikkua yritän todistaa hänelle, että Koraani on Jumalan sanaa ja sisältää tieteellistä tietoa, jonka hänen mittatikkunsa on löytänyt vasta hiljattain, kun taas Koraani tiesi sen jo 1400 vuotta sitten. Keskustelun lopuksi tulemme siihen lopputulokseen, että Jumala on tiedettä suurempi, eikä täten ole tieteeseen verrattavissa.

 

Tiede eliminoi Jumalan mallit, mutta ei Jumalaa

Tunnettu filosofi Francis Bacon on sanonut, että vähäinen tieto tieteestä tekee ihmisestä ateistin, mutta syvällinen tieteen tunteminen tekee hänestä Jumalaan uskovan. Nykypäivän tiedemiehet eliminoivat Jumalan malleja, mutta eivät itse Jumalaa. Jos käännät tämän arabiaksi, se on “La ilaha illa Allah” eli “jumalaa ei ole” (pienellä alkukirjaimella kirjoitettua jumalaa eli väärää jumalaa), vaan Jumala (isolla alkukirjaimella).

“Me osoitamme heille pian merkkimme sekä kaukaisilla seuduilla että heidän oman kansansa keskuudessa, kunnes totuus kirkastuu heille kokonaan. Eikö riitä, että Herrasi on kaiken todistaja?” [Koraani 41:53]

Copyright © 2019 Viesti Sinulle | Powered by NPW