Select Page

Contact

info@viestisinulle.com

Jeesus on Jumalan “Sana” ja “Henki” Jumalalta?

Kysymys”Eikö Koraanissa mainita Jeesuksen olleen `Kalimatullah`, Jumalan sana, samoin kuin `Ruhullah` Jumalan henki, viitaten näin Jeesuksen jumaluuteen?”

 

Vastaus:

1. Jeesus علیه السلام on ”sana Jumalalta”, ei ”Jumalan sana”

Koraanin luvussa Ali Imran: 3:45 lukee seuraavasti: Enkelit sanoivat: `Maria, Jumala lähettää sinulle ilosanoman, sanastaan, jonka nimi on Messias, Jeesus, Marian poika, hän on kunnioitettu tässä ja tuonpuoleisessa elämässä, yksi niistä, jotka korotetaan Jumalan lähelle.

Jeesukseen علیه السلام viitataan Koraanissa ”sanana”, joka on Jumalalta, eikä ”Jumalan sanana” niin kuin usein väitetään.

Jumalan ”sana” tarkoittaa viestiä Jumalalta. Jos henkilöön viitataan ”sanana” Jumalalta, tarkoittaa se Jumalan viestintuojaa tai -profeettaa.

2. Tietyn profeetan arvonimi ei tarkoita sitä, että se kuuluu vain ja ainoastaan kyseiselle profeetalle

Eri profeetoille on annettu erilaisia arvonimiä, se ei kuitenkaan tarkoita, etteivät profeetat voi jakaa samaa ominaispiirrettä. Kuten esimerkiksi profeetta Abrahamia علیه السلام on kutsuttu ”Jumalan ystäväksi”. Tämä ei luonnollisestikaan tarkoita sitä, etteivät muut profeetat olisi Jumalan ystäviä. Profeetta Moosesta علیه السلام kutsuttiin ”kaliimulahiksi”, viitaten henkilöön, jolle Jumala puhui. Tämäkään ei tarkoita, ettei Jumala olisi puhunut muille profeetoille. Samoin kuin Jeesusta kutsuttiin ”sanaksi” Jumalalta, eihän se tarkoita, etteivät muut profeetat olleet Jumalan ”sanoja”.

3. Johannes kastajaa علیه السلام kutsutaan Jumalan ”sanaksi”

Koraanin luvussa 3:38-39 Johannes kastajaan viitataan Jumalan ”sanana”: …Sakarias huusi Herraansa: ´Herrani anna minulle hyvä jälkeläinen, sillä Sinä kuulet rukouksen´. Enkelit kutsuivat häntä, kun hän seisoi temppelissä rukoilemassa: ´Jumala lähettää sinulle ilosanoman Johanneksesta, joka todistaa oikeaksi Jumalan sanan ja on oleva ylhäinen, pidättyvä ja hurskas profeetta.


4. Viitataanko Jeesukseen Jumalan ”Henkenä”?

Seuraava Koraanin luku 4:17: “Oi, Kirjan kansa, älkää liioitelko uskossanne älkääkä puhuko Jumalasta muuta kuin totta. Messias, Jeesus, Marian poika, oli Jumalan lähettiläs ja Hänen Sanansa, jonka Hän antoi Marialle, ja Henki Hänen luotansa. Uskokaa Jumalaan ja Hänen lähettiläisiinsä älkääkä sanoko: ”Kolminaisuus!” Ei, lopettakaa (Kolminaisuudesta puhuminen) omaksi hyödyksenne! Jumala on yksi ainoa Jumala. Ylistys Hänelle! Hänelläkö olisi lapsia? Hänelle kuuluu kaikki mitä on taivaissa ja maassa. Jumala on riittävä Suojelijaksi.”

Kun henkilöä kutsutaan ”hengeksi” Jumalalta, se ei tarkoita sitä, että kyseinen henkilö olisi itse Jumala. Koraanissa mainitaan muutamaan otteeseen siitä, kuinka Jumala on puhaltanut ”henkensä” ihmisiin. Alla muutama esimerkki.

Koraanin luku 15:29: Ja kun olen saattanut hänen muotonsa täydelliseksi ja puhaltanut häneen henkeni, kumartakaa maahan Hänen edessään.”

Koraanin luku 32:9: “Sen jälkeen Hän (Jumala) täydensi hänet ja puhalsi häneen henkensä, ja Hän on antanut teille kuulon ja näön sekä sielun. Mutta niukasti te osoitatte kiitollisuutta.”

Copyright © 2019 Viesti Sinulle | Powered by NPW