Select Page

Contact

info@viestisinulle.com

Kuka on Muhammad? 

Yksi viidestä ihmisestä tällä planeetalla uskoo siihen, että Profeetta Muhammad ﷺ oli viimeinen Jumalan sanansaattaja. Hän oli muslimi, ja nykypäivänä muslimeita on yli 1,7 miljardia.

Yksittäisten henkilöiden lisäksi myös kokonaiset maat osoittavat ylpeinä uskollisuutta profeetalle. Näihin lukeutuu isoja maita, kuten Indonesia ja Bangladesh, joiden väkiluvut ovat 200 miljoonaa ja 125 miljoonaa, ja pikkuvaltioita, kuten Malediivit tai Brunei, joiden väkiluvut ovat 230 000 ja 260 000. Myös monissa ei-muslimimaissa muslimit muodostavat suuria vähemmistöjä, esimerkiksi Intiassa on 120 miljoonan ja Kiinassa 20 miljoonan muslimivähemmistö.

Viimeisen puolivuosisadan aikana profeetta Muhammadin ﷺ tuoma islaminusko on tullut toiseksi suurimmaksi uskonnoksi suurimmassa osassa Euroopan maita, Amerikkaa sekä Kanadaa.

Profeetta Muhammadin ﷺ seuraajia on kaikista eri ihmisroduista. Olipa sitten kyse Aasiasta, Euroopasta, Afrikasta tai Amerikasta, jokaisesta maailman kolkasta löytyy muslimeita. He asuvat kaikkein edistyksellisimmissä suurkaupungeissa, alkeellisissa teltoissa, pikkukylissä ja jopa pensaikkoerämaissa.

Jo vuosisatojen ajan miljoonat naiset sekä miehet kaikkialla maailmassa ovat eläneet elämäänsä rakastaen profeettaa ja yrittäen seurata hänen jalanjälkiään. Ketään ei ole rakastettu ja seurattu niin kuin häntä. Ihmiset ovat eläneet ja kuolleet, uskoneet ja toimineet, avioituneet ja kasvattaneet perheet, palvoneet ja hallinneet, käyneet läpi sotia ja rauhanaikoja, jopa syöneet, pukeutuneet, kävelleet ja nukkuneet hänen opetustensa mukaan.

Profeetta Muhammad ﷺ on edelleen ihmiskunnan historian vaikutusvaltaisin mies. Hänen vaikutuksensa näkyy yhä syvästi vielä hänen kuolemansakin jälkeen. Hän tuo valon ja rauhan sydämeen ja elämään. Muslimit rakastavat häntä enemmän kuin itseään. Hänestä he löytävät suuren inspiraation lähteen ja ohjauksen. Hän on korkein mittapuu ja täydellinen esimerkki heille. Usko Allahiin ja Hänen sanansaattajaansa on heidän kantava voimansa, ja Allah on heidän tärkein tuen ja lohdun lähteensä kaikissa elämän hankaluuksissa ja kärsimyksissä. Hän on inspiroinut heitä tähtäämään aina vain korkeampiin henkisiin, moraalisiin ja yhteiskunnallisiin saavutuksiin. Ja yhä inspiroi.

Muslimit uskovat, että profeetan ﷺ kautta Jumala on puhunut heille ja ohjannut häntä elämään muiden joukossa, antaen esimerkkiä tuleville sukupolville. Profeetta Muhammad ﷺ on kaikesta huolimatta tavallinen ihminen, aivan kuten muslimit itse ovat. Häntä ei pidetä millään tavalla yliluonnollisena. Vielä tänäkin päivänä hän motivoi ja saa ihmisiä muuttamaan heidän elämäänsä, näkökantaansa ja politiikkaansa Allahin sääntöjen mukaisiksi.

  1. ﷺ Salla allahu alaihi wa sallam, tarkoittaa “Rauha ja Jumalan siunaukset hänelle.” Muslimit lausuvat tämän rukouksen profeetan nimen mainittuaan.

Copyright © 2019 Viesti Sinulle | Powered by NPW