Select Page

Contact

info@viestisinulle.com

Allah on sinetöinyt kuffarien sydämet

Kysymys: Jos Allah on sulkenut “Kuffarien”, eli ei-muslimien sydämet, miksi heitä syytetään islamin kieltämisestä?

Vastaus:

1. Allah on sinetöinyt niiden sydämet, jotka ovat jatkuvasti taipuvaisia kieltämään totuuden

Allah mainitsee luku Baqaran kappaleessa 2, säkeissä 6-7: “Jumalattomille taasen on totisesti samantekevää, varoitatko heitä vai et; he eivät usko. Jumala on sinetillä sulkenut heidän sydämensä ja korvansa, ja heidän silmiään peittää verho; niin, heitä kohtaa kammottava rangaistus.” [Koraani 2:6-7]

Nämä säkeet eivät viittaa tavallisiin “Kuffareihin”, jotka kieltävät totuuden. Arabiankielinen sana on “al-lazina kafaruu”, joka tarkoittaa heitä, jotka ovat totuuden kieltämiseen taipuvaisia. Heille ei ole merkitystä sillä, varoitetaanko heitä vai ei, he eivät siltikään usko. Allah on asettanut sinetin heidän sydämilleen, korvilleen ja silmilleen peitoksi. Ei siksi, että Allah olisi tehnyt niin, koska nämä “kuffarit” eivät ymmärrä ja usko, vaan päinvastoin. Se johtuu siitä, että nämä “kuffarit” ovat taipuvaisia kieltämään totuuden, eivätkä he usko varoituksista huolimatta, että Allah on asettanut sinetin heidän sydämilleen. Siksi Allahia ei voi syyttää, vaan nämä “kuffarit”, jotka taipuvaisesti kieltävät totuuden, ovat vastuussa.

2. Esimerkki opettajasta, joka ennustaa oppilaansa epäonnistuvan

Oletetaan, että kokenut opettaja juuri ennen loppukoetta ennustaa, että tietty oppilas “reputtaa” kokeessaan, koska hän on kiusantekijä, ei kuuntele luokassa, eikä tee kotiläksyjään. Jos oppilas epäonnistuu kokeessaan, ketä voi syyttää oppilaan epäonnistumisesta; opettajaa, vai oppilasta? Vaikka opettaja osasikin ennustaa lopputuleman, se ei tarkoita sitä, että häntä pitäisi syyttää oppilaan epäonnistumisesta, vaan oppilas itse on vastuussa omasta epäonnistumisestaan.

Samalla tavalla Allah tietää etukäteen sen, että jotkut ihmiset ovat taipuvaisia uskon kieltämiseen ja siksi Allah on sinetöinyt heidän sydämensä. Siispä nämä ei-muslimit ovat itse vastuussa siitä, että ovat kieltäneet uskon, ei Allah.

Copyright © 2019 Viesti Sinulle | Powered by NPW