Select Page

Contact

info@viestisinulle.com

 Ensimmäiset ilmestykset

Näihin aikoihin Profeetta ﷺ alkoi nähdä miellyttäviä unia, jotka kävivät toteen. Hän koki myös tarvetta eristäytymiseen, joten hän nousi usein meditoimaan Mekkaa ympäröiville kivisille kukkuloille. Hän saattoi viettää siellä päiväkausia ottaen mukaansa ruokaa ja kävi hakemassa kotoaan lisää sen loputtua. Päivän polttavassa kuumuudessa ja aavikon selkeinä öinä, kun tähdet olivat kirkkaimmillaan, hänen mielensä alkoi täyttyä taivaallisista “merkeistä”. Hän oli valmis toimimaan “merkeissään” läsnä olevien ilmestysten välikappaleena. Silloin hän aloitti valmistautumisen suureen tehtävään, joka hänelle langetettaisiin. Profeetan ﷺ tehtävään välittämään uskoa Jumalaan kansalleen ja muulle maailmalle. Se saapui eräänä yönä siunatun Ramadanin aikana. Sitä yötä muslimit kutsuvat Lailatul-Qadriksi, “Koraanin yöksi” tai “Voiman yöksi”.

Profeetta Muhammad ﷺ oli eristyksissä Hira-vuorella sijaitsevassa luolassa. Enkeli Gabriel, joka ilmestyi myös Jeesuksen äiti Marialle, säikäytti Muhammadin ﷺ ja otti tämän syleilyynsä. Hän lausui yhden käskyn: “Iqra” – “Lue!”, johon Muhammad ﷺ vastasi: “En osaa lukea!” Käsky kuului vielä kahdesti, mutta Profeetta ﷺ vastasi aina samalla tavalla. Lopulta hän koki enkelin käsittämättömän voiman sisällään. Gabriel päästi hänestä irti ja ensimmäinen Koraanin säe paljastettiin hänelle: “Lue julki Herrasi nimeen, joka on luonut, luonut ihmisen “alaqasta” (Sana alaqa kattaa sisäänsä kolme eri merkitystä, verihyytymä, ripustettu asia ja iilimato). Lue! Sillä Herrasi on ylevin; Hän, joka on opettanut käyttämään kynää, opettanut ihmiselle sen, mistä tämä ei ennen tiennyt.” (Koraani 96:1-5)

Näin alkoi suurenmoinen tarina Jumalan viimeisestä ilmestyksestä ihmiskunnalle. Näkymättömän maailman olennon ja arabin välinen kohtaaminen neljätoista vuosisataa sitten oli niin suuri tapahtuma, että se liikuttaisi kaikkia ihmisiä maailmassa ja vaikuttaisi satojen miljoonien ihmisten elämään. Uusia suurkaupunkeja rakennettaisiin ja suuria sivilisaatioita perustettaisiin, sekä voimakkaat armeijat lyötäisiin maahan, josta nousisi rikkauksia, joista ei aikaisemmin tiedetty. Se saattaisi myös runsain määrin ihmisiä Paratiisin porteille sekä sieltä eteenpäin. Sana “Iqra” kaikui pitkin Hijazin laaksoja ja rikkoi muotin, jonka mukaan silloin tunnettu maailma oli luotu, ja tämä mies yksin kivien keskellä otti harteilleen taakan, joka olisi musertanut vuoria.

Profeetta Muhammad ﷺ oli 40-vuotias ja saavuttanut kypsän iän. Suuren kohtaamisen voidaan sanoa sulattaneen hänen ytimensä. Ihminen, joka hän oli ollut, oli nyt pelkästään valon polttamaa ja kadottamaa lihaa, eikä mies, joka nyt laskeutui vuorilta vaimonsa Khadijan luo ollut sama, joka sinne oli noussut.

Hetken hän oli kuitenkin kuin takaa-ajettuna. Laskeutuessaan kukkulalta hän kuuli voimakkaan äänen huutavan: “Muhammad, sinä olet Jumalan sanansaattaja ja minä olen Gabriel.” Hän katsoi ylös ja näki enkelin peittävän horisontin. Minne tahansa hän kääntyikin, hahmo oli väistämättä aina siellä. Hän kiirehti kotiin ja huusi Khadijalle: “Suojele minua, suojele minua!” Tämä asetti hänet makuulleen ja levitti hänen ylleen peiton. Kun hän oli hieman rauhoittunut ja kerännyt ajatuksensa, hän kertoi vaimolleen mitä oli tapahtunut. Profeetta ﷺ pelkäsi henkensä puolesta. Khadija piti häntä sylissään ja rauhoitteli häntä: “Ei koskaan! Jumalan tähden, Jumala ei koskaan häpäisisi sinua.

Sinä pidät hyvät välit sukulaisiisi, autat köyhiä, kohtelet vieraitasi anteliaasti ja autat heitä, jotka kärsivät.” (Bukhari)

Khadija näki puolisossaan miehen, jota Jumala ei nöyryyttäisi, koska tämä oli rehellinen, oikeudenmukainen ja auttoi köyhiä. Ensimmäinen ihminen, joka uskoi tätä, oli hänen vaimonsa Khadija. Siitä paikasta Khadija lähti tapaamaan serkkunsa Waraqaa, joka oli raamatunoppinut. Kuultuaan Khadijan miehen kokemuksesta, Waraqa tunnisti miehen olevan tuleva profeetta, joka Raamatussa oli ennustettu ja vahvisti, että Gabriel oli todella ilmestynyt hänelle: “Tämä on salaisuuksien Haltija (Gabriel), joka ilmestyi Moosekselle.” (Bukhari)

Profeetan ﷺ ilmestykset jatkuivat koko hänen loppuelämänsä ja hänen kumppaninsa kirjasivat ne ylös lampaannahalle tai mille tahansa, mitä käsillä sattui olemaan.

Koraani, tai “Lausuntakertomus”

Gabrielin hänelle tuomat sanat ovat muslimeille jaloja, eikä niitä sekoiteta koskaan hänen omiin sanomisiinsa. Näistä muodostui Jalo Kirja, Koraani. Hänen omista sanoistaan muodostui Hadith (perimätieto), tai Profeetan Sunna. Koska Gabriel lausui Koraanin Profeetalle suullisesti, Jalo Kirja tunnetaan nimellä Al-Quran eli “Lausuntakertomus”, lukutaidottoman miehen kirjattuja lausuntoja.

Copyright © 2019 Viesti Sinulle | Powered by NPW