Select Page

Contact

info@viestisinulle.com

Onko Koraani Saatanan laatima?

Toisinaan väitetään, varsinkin toisen uskontokunnan jäsenien toimesta, ettei Koraani ole Jumalan sanaa, vaan päinvastoin, että se olisi saatanan käsityötä.

Vastaus: 

Kun Profeetta Muhammad kuuli samanlaisia syytöksiä Mekan pakanoilta siitä, että hänen ilmestyksensä on peräisin Saatanalta, sai hän samaan aikaan Jumalalta seuraavat ilmestykset: “Totisesti tämä on ylevä Koraani, hyvin säilyneenä kirjassa. Sitä saavat koskettaa vain puhtaat. Sen lähetti maailmojen Herra”. (Koraani: Waqiah, 56:77-80)

“Kitabim Maknuun” tarkoittaa hyvin suojeltua kirjaa, viitaten “
Lauhi-Mahfuuziin” taivaassa, johon vain “Mutahhariinit” saavat koskea. Mutahhariinilla tarkoitetaan synnistä täysin puhdasta, kuten enkeliä. Saatanalta kirjaan koskeminen on ehdottomasti kielletty.

Saatanan on mahdotonta lähestyä Koraania, joten ei tule kyseeseenkään, että hän olisi kirjoittanut lukuakaan Jalosta kirjasta.

Koraanissa lukee seuraavasti: Eivät pahat henget ole tuoneet sitä (Koraania) maan päälle. Se ei heitä hyödytä, eivätkä he pysty siihen. Totisesti, he eivät saata edes kuunnella sitä”. (Shura: 26:210-212)

Monilla on harhakäsityksiä saatanasta. He luulevat saatanan pystyvän kaikkeen, lukuun ottamatta muutamaa asiaa, joihin vain Jumala kykenee. Heidän mukaansa saatanan voi sijoittaa aavistuksen verran Jumalan alapuolelle. Koska he eivät suostu hyväksymään Koraania ihmeenomaisena ilmestyksenä, väittävät he sen olevan saatanan käsityötä.

1) Mikäli saatana olisi laatinut Koraanin, ei hän olisi voinut kirjoittaa Koraanin lukua, jossa lukee seuraavasti: ”Kun siis luet Koraania, niin etsi Jumalan luota turvaa saatanaa, tuota karkotettua, vastaan”. (Koraani Nahlin luku 16:98)

Näinkö saatana itsestään kirjoittaisi? Kehottaisiko hän sinua etsimään turvaa häntä itseään vastaan?

2) Koraani sisältää muutaman jakeen, jotka ovat riittävänä todisteena sitä väitettä vastaan, että saatana olisi Koraanin laatija.

”Ja kun joku Saatanan pistopuhe haavoittaa mieltäsi, niin pakene Jumalan turviin! Hän on totisesti kuuleva, tietävä”. (Koraani Aarafin luku 7:200)

Miksi saatana kehottaisi seuraajiaan etsimään turvaa hänen omilta ehdotuksiltaan vannoutuneen vihollisensa, Jumalan, luota?

3) ”Oi ihmiset, syökää kaikkea maan päällä, mikä on sallittua ja hyvää, älkääkä seuratko saatanan jälkiä. Hän on totisesti teidän leppymätön vihollisenne”. (Koraani Baqaran luku 2:168)

4) “Enkö Minä velvoittanut teitä, Aadamin lapset, olemaan palvelematta perkelettä? Totisesti hän on teidän ilmivihollisenne”. (Koraani Yasin luku 36:60)

Saatana on älykäs, eikä ole ihme, että hän on onnistunut iskostamaan ihmisten ajatuksiin sen, että hän olisi itse laatinut Koraanin. Verrattuna kaikkivaltiaaseen Jumalaan saatana on mitäänsanomaton, Jumala on kaikista älykkäin. Hän on tietoinen saatanan pahoista aikeista, joten sen takia Hän tarjoaa Koraanin lukijalle useita todisteita siitä, että Koraani on Jumalan sanaa, eikä saatanan.

Raamattu mainitsee seuraavaa: “Jos valtakunta jakautuu ja taistelee itseään vastaan, se ei voi kestää, eikä myöskään perhe kestä, jos sitä repivät riidat. Ja jos Saatana nousee itseään vastaan, se ei voi kestää, vaan sen loppu on tullut”. (Markuksen evankeliumi 3:24-26 )

  1. ﷺ Salla allahu alaihi wa sallam, tarkoittaa “Rauha ja Jumalan siunaukset hänelle.” Muslimit lausuvat tämän rukouksen profeetan nimen mainittuaan.

Copyright © 2019 Viesti Sinulle | Powered by NPW