Select Page

Contact

info@viestisinulle.com

Superäidit

Riverhead Booksin julkaisemassa, Judith Warnerin kirjassa “Perfect Madness” kerrotaan, että taustatyötä tehdessään Warner törmäsi kiinnostaviin seikkoihin:

– “70% amerikkalaisista äideistä pitää äitiyttä nykypäivänä ‘uskomattoman stressaavana’.”

– “30% pienten lasten äideistä kärsivät masennuksesta.”

Maassa, jossa kaiken kiiltävän oletetaan olevan kultaa ja siten haluttua, naiset huomaavat, etteivät roolit, joita Jumala ei heille asettanut, olekaan sitä, mitä piti.

Länsimaiset naiset, jotka ovat taistelleet luonnollista järjestystä vastaan tullakseen “supernaisiksi” ovat huomanneet, että lasiseinään päänsä hakkaaminen aiheuttaa muutakin kuin pahan päänsäryn. He ovat karusellissa, joka ei koskaan pysähdy. Heidän meikkinsä ja hiuksensa on oltava täydellisiä, heidän lapsensa on oltava täydellisiä, lahjakkaita ja hyvin suoriutuvia, heidän asuntonsa on oltava täydellisessä kunnossa ja kaikki tämä pitää saavuttaa lyhyessä ajassa työn ja unen välissä.

Tämä on enemmän kuin pelkkää lasiseinän kanssa painimista uratavoitteiden täyttämiseksi. Se on pään iskemistä seinään järkkymättömästi, loputtomasti ja säännöllisesti. Judith Warner kertoo: “Olen nähnyt niin monen äidin iskevän päätään seinään, he hoitavat elämänsä kroonista päänsärkyä unilääkkeillä ja masennuslääkkeillä sekä aina vain voimakkaammalla, itseään ja muita vahingoittavalla perfektionismilla.”

Elämänsä kroonista päänsärkyä..! Onko tuollainen elämää? Se on pelkkää selviytymistä stressaavasta elämästä. Supernaiseuden tavoittelu on turhaa. Ei siksi, etteivätkö naiset pystyisi siihen vaan siksi, että he eivät näe, että luonnollisen, ennalta määrätyn roolinsa täyttäminen olisi heidän todellinen supersaavutuksensa. Äitinä, vaimona ja uranaisena eläminen samanaikaisesti ei ole kadehdittavaa ja pakkotilanteita lukuun ottamatta naisen rooli kodinhoitajana pitäisi tulla uran ja kaiken muun edellä.

Islam määrittelee naiset supernaisiksi – mutta erilaisella tarkoituksella. Islam tunnustaa, että vaimon ja äidin rooli on äärimmäisen tärkeä. Islamin mukaan avioliitto on puoli uskontoa. Islam toteaa hyvin selkeästi, että taivas on äitien jalkojen alla. Islam menee vielä pelkän tunnustamisen yli. Se määrittää selkeästi naisen roolin ja luettelee oikeudet ja velvollisuudet selkeästi ja maalaisjärjellä.

Äidin rooli lasten kasvatuksessa on suurempi kuin isän. Äiti on vastuussa lastensa tunteellisesta, käytöksellisestä sekä älyllisestä kehityksestä. Hän on vastuullinen siirtämään islamin rakkauden heihin, etenkin elämän ensimmäisinä vuosina. Kun nainen ymmärtää islamin opetukset ja hänen oman roolinsa elämässä, hän ymmärtää myös vastuunsa lasten kasvatuksessa, kuten Koraanissa kerrotaan: “Uskovaiset, varjelkaa itsenne ja perheenne tulelta, joka kuluttaa ihmiset ja kivetkin…” (Koraani 66:6)

Yli 40 vuotta sitten musliminaiset, joiden elämä oli turvattu, näkivät tuhot, joita läntinen elämäntyyli aiheutti. Vuonna 1962 tarkkailtuaan länsimaisia siskojaan, Salma al-Haffar kertoi damascuslaiselle sanomalehti al-Ayyamille. “On todellinen sääli, että naiset menettävät kaikkein arvokkaimman, jonka luonto on heille antanut. Heidän naiseutensa ja onnensa ovat kadonneet, koska jatkuva raataminen on saanut heidät kadottamaan pienen palan paratiisia, joka on turvapaikka kaikille miehille ja naisille. Turvapaikka, joka voi kukoistaa ainoastaan kotona pysyvän äidin hoivassa. Yksilöiden ja yhteiskunnan onni löytyy kotoa perheen sylistä. Perhe on inspiraation, hyvyyden ja luovuuden lähde.”

Nykyään naisten on usein tehtävä valintoja, jotka eivät aina ole helppoja. Useasti he ajattelevat, että heidän on pakko tehdä töitä turvatakseen perhettään taloudellisesti. Monissa tapauksissa nainen on perheen ainoa elättäjä. Kuitenkin, ennen kuin suuntaamme syyttävän sormemme kohti nykypäivän yhteiskunnan aiheuttamaa stressiä ja vaatimuksia, perhearvojen tuhoamista ja superäitien tuskaa ja ahdistusta, muistellaanpa hetki, miten epärealistinen ideaali naisen elämä on 2000-luvulla.

Toisaalta, musliminaisten elämää ohjaavat ainoastaan Koraanin ja Sunnan1 opit. Ei pidä uskoa iskulauseisiin, kuten “Ajat ovat muuttuneet”.

Profeetta Muhammad lähetettiin viemään viestiä kaikille ihmisille, kaikkina aikakausina, kaikkialla. Ohjeet, jotka Luojamme, Kaikkivoipa Jumala, on antanut, ovat täydelliset ja kattavat kaiken. Jumala teki selväksi, että naisen ensimmäinen vastuu kuuluu Luojalleen, sitten miehelleen ja sitten kodilleen. Mikään islamissa ei estä naista saamasta koulutusta, tekemästä töitä tai harrastamasta. Ei mikään, paitsi perheen hyvinvointi.

Islam määrittelee selkeästi avioliiton tärkeyden

“Eräs Hänen merkeistään on myös se, että Hän on teistä itsestänne luonut teille puolisot, jotta löytäisitte heistä tyydytyksen, ja Hän on antanut teille keskinäistä rakkautta ja laupeutta. Totisesti, tässä on merkkejä niille, jotka ajattelevat. ” (Koraani 30:21)

Tavallinen avioliiton sivutuote on lapset, jotka ovat yhteiskuntamme tulevaisuus. Mikä olisikaan suurempi rooli, kuin äidin rooli? Miten naisia, jotka roolinsa täyttävät, voidaan pitää minään muuna kuin supernaisina? Naiset, jotka ymmärtävät uskontoaan ovat turvassa tietäen, että Jumala Kaikkivaltias tietää, mikä on parasta Hänen orjilleen.

Naisten on oltava valppaita, sillä yhteiskuntamme tulevaisuus lepää heidän käsivarsillaan, eivätkä loppuun palaneet superäidit tuota muuta kuin stressiä ja ahdistusta. Valitettavasti monet ei-länsimaiset naiset ovat lähteneet tuolle loppuun ajetulle tielle. Se on kulutuksen valtatie, eikä se johda mihinkään. Sillä päämäärällä ei ole todellista tarkoitusta, se on pelkästään tyhjyyden ja menetyksen tunne. On parempi olla seuraamatta heidänlaisiaan naisia unohdukseen, vaan on opittava heidän virheistään.

Kuten kirjasta “Perfect Madness” kävi ilmi, länsimainen elämäntapa ei ole parannuskeino sairauteemme. Meidän pitää vaalia äitiyttä, jonka Jumala Kaikkivaltias on määrittänyt. Se riittää. Jos saavutamme sen, olemme todellisia supernaisia, todellisia superäitejä.

  1. Sunna pitää hadithin oppineiden mukaan sisällään kaiken, mikä liittyy Sanansaattajaan ﷺ: Hänen puheensa, tekonsa, persoonallisuutensa, fyysisen olemuksensa ja taustansa. Sillä ei ole väliä, viittaako tieto aikaan ennen hänen profeettiutensa alkua, vai sen jälkeen.
  2. ﷺ Salla allahu alaihi wa sallam, tarkoittaa “Rauha ja Jumalan siunaukset hänelle.” Muslimit lausuvat tämän rukouksen profeetan nimen mainittuaan.

Copyright © 2019 Viesti Sinulle | Powered by NPW